сн. БГНЕС

Цвета Караянчева към протестиращи, влезли в НС: Няма да позволя да се повтори случая с барикадираните медицински сестри-СНИМКИ

„Няма да позволя провокации в Народното събрание или да се повтори случая с барикадираните медицински сестри.“ Това заяви на извънреден брифинг председателят на парламента Цвета Караянчева.

„Призовавам НСО да запознава гражданите с моите разпоредби, които още през февруари съм спуснала.“, добави Караянчева.

По-рано днес десетина протестиращи, сред които представители на „Системата ни убива“ и на „Изправи се. БГ“ на Мая Манолова, влязоха в сградата на Народното събрание.
Те са допуснати до деловодството на парламента, което е разположено в фоайето до входа към бул. „Дондуков“.
Те внесоха декларация до 240-те депутати и се заканват, че няма да си тръгват, докато тя не бъде подписана от всички народни представители.
Караянчева уточни, че среща ще има, но никъде в искането не било упоменато, че тя трябва да е днес.
„Има дете долу. Молбата ми е призовавам и майката, нека детето да се прибере вкъщи, защото тук е изложено на риск. Не бива да се използват децата. Майките ще бъдат чути, както винаги са били.“, каза Караянчева.

Манолова с позиция

Отказваме да си тръгнем от парламента поради наглото и безобразно поведение на председателя на парламента Цвета Караянчева. От „Изправи се.БГ“ бяхме заявили участие в Комисията по енергетика, където се обсъждат сметките за парно на гражданите. Топлофикация трябваше да върне надвзети със задна дата суми, но отказаа. Председателят на енергийната комисия потвърди сутринта, че от „Изправи се.БГ“ ще бъдем допуснати до заседанието, за да защитим интереса на гражданите срещу монополиста Топлофикация. Караянчева обаче лично се е разпоредила три пъти за последната една седмица от „Изправи се.БГ“ да не бъдем допускани за участие в заседанията на парламентарни комисии.

Това заяви председателят на Гражданската платформа „Изправи се.БГ“ Мая Манолова пред медиите в Народното събрание, след като не беше допусната до заседанието на Комисията по енергетика.

- реклама -