сн. БГНЕС

Цвета Караянчева: Нека не правим евтин пиар от една детска смърт

Нека не правим евтин пиар от една детска смърт. Това каза председателят на Народното събрание Цвета Караянчева от парламентарната трибуна в отговор на искането на БСП за изслушване на премиера Бойко Борисов и кмета на София Йорданка Фандъкова за инцидента с момчето, което загина след токов удар в столицата.

Според нея не трябва да се извличат политически дивиденти от подобен инцидент. „Нека да изкажем съболезнования на семейството“, каза Цвета Караянчева. Тя призова да се оставят компетентните органи да си свършат работата. „Ясно е, че влезнахме в предизборна кампания“, изтъкна още Караянчева.

„Всички сме свидетели как и какво се получава до момента – нищо. Няма нито една институция, която да даде някакъв отговор на това безумие, бих казал“, каза депутатът Иван Ченчев от БСП.

Ситуацията е трагична и тежка и всички трябва да бъдем на ниво пред нашите избиратели. Никой не дава отговор на въпроса кой разреши тези 100 павилиона в София, които да бъдат захранвани незаконно с ток, включи се и зам.-шефът на червената група Георги Свиленски.

Правилникът на парламента е закон, напомни той. И влезе в спор с Караянчева по кой член от правилника трябва да се инициира процедура, за да дойде Борисов в парламента. Червените поискаха парламентарната шефка да подложи процедурата им на гласуване, но тя не го направи. Обясни, че БСП трябва да направи писмена процедура и тя ще я подложи на гласуване.

„Не си правете политика на гърба на смъртта на едно детенце“, призова от трибуната и Вежди Рашидов.

За да успокои страстите в залата Караянчева подложи предложението на гласуване.

Предложението бе отхвърлено със 100 гласа „против“ и 8 „въздържали се“, 72-ма я подкрепиха.

- реклама -