Цвета Караянчева: Гласувах за ред и връщане на парламентарната демокрация

Гласувах за ред и връщане на парламентарната демокрация, каза водачът на листата на ГЕРБ в Кърджали Цвета Караянчева след като упражни правото си на глас в секция № 135 в СУ „П.Р.Славейков“. Тя бе категорична, че България има нужда от работещ парламент, защото през последните шест месеца ни управляват служебно правителство, което погазва всички правила и президент, който нарушава конституцията и разединява българските граждани. Гласувах за ред, предвидимост и добро управление, подчерта Караянчева.

Тя сподели пред медиите личното си наблюдение, че машинното гласуване затруднява голяма част от избирателите, особено възрастните хора, а част от устройствата са излезли от строя и това на практика е блокирало гласуването за неопределено време, докато се разреши преминаване към вот на хартия. „Очаквам спад на избирателната активност, заради машините.

Трябва да има висока активност, за да има легитимен парламент, но виждайки случващото се в секциите, не съм оптимист“, заключи водачът на листата на ГЕРБ в Кърджали.

- реклама -