Цвета Караянчева, Коледа

Цвета Караянчева: Дори в най-трудните моменти Коледа винаги носи утеха – Видео

На Коледа заради пандемията и на моята коледна трапеза ще има един празен стол, но дори в най-трудните моменти Коледа винаги носи утеха.

Това каза председателят на парламента Цвета Караянчева във видеообръщение към българите по повод Рождество Христово, публикувано в профила й във фейсбук.

„Честито Рождество Христово! Отново е Коледа – време за радост, за споделяне, за семейството, за обич. Днес, обаче, искам преди всичко да се обърна с болка към онези български семейства, които загубиха свои близки, след като пандемията преобърна живота ни. И край моята коледна трапеза ще има един празен стол – столът на моя силен, добър и благороден баща. С най-дълбока искреност изказвам съболезнования на всеки, загубил любим човек. Нека да намерим утеха в най-хубавите си спомени за тях и да се молим да почиват в мир. Да изкажем почит към паметта им, като пазим себе си и околните, за да помогнем за ограничаването на заразата и да облекчим огромната тежест върху нашите герои – медици“, заяви тя.

„Дори в най-трудните моменти Коледа винаги носи утеха и оптимизъм.

Вярвам, че с идването на ваксините, животът постепенно ще започне да се връща към обичайния си ритъм. Но вярвам и във важността на един друг тип имунитет – имунитетът срещи цинизма, егоизма, фалшивите новини и безразличието към ближния. Изграждането на този имунитет зависи от всеки един от нас“, посочи Караянчева.

 

- реклама -