Караянчева, Народно събрание, сесия, избори
Снимка: БГНЕС

Цвета Караянчева: Да избягваме внушения, че има опасност от манипулация на изборните резултати

Започна 11-ата последна сесия на 44-ото Народно събрание.

В регистрацията не участваха депутатите от ПГ на „БСП за България“.

Сесията бе открита от председателя на парламента Цвета Караянчева. Тя честити новата година на народните представители.

„Нека си пожелаем да е по-здрава и по-спокойна“, каза Караянчева.

Да избягваме внушения, че има опасност от манипулация на изборните резултати.

Това само ще намали избирателната активност и ще постави под съмнение легитимността на всеки един от избраните в 45 Народното събрание. А най-големият губещ ще бъде българската демокрация.

Това заяви председателят на парламента Цвета Караянчева.

„През изтеклите 4 години станахме свидетели на някои редки, но безценни моменти на единство, като тържествата по повод на 140-та годишнина от подписването на Търновската Конституция. Станахме свидетели и на демонстративно опразвани депутатски банки, на остри сблъсъци, на взаимни обвинения. На колеги, които участват в заседанието с видеовръзки от болничните си легла. Видяхме и издигната срещу сградата на парламента бесилка. Нека никой от нас не се поддава на илюзията, че тази бесилка беше послание единствено към политическите му опоненти. Не! Тя беше доказателство, че всички можем да станем жертва на конфронтацията помежду ни, когато тази конфронтация е безпринципна, руши подпори и изгаря мостове“, заяви Караянчева пред депутатите.

Караянчева, Народно събрание, сесия, избори
Снимка: БГНЕС

Тя припомни, че скоро политическите партии ще влязат в предизборна кампания, но заради епидемичната обстановка тя няма да прилича на никоя друга досега. „Предстоят първите парламентарни избори, които ще бъдат организирани от правителство, в което ГЕРБ е големият коалиционен партньор. Някои политици и политически сили отсега започнаха атака срещу предстоящия вот“, смята Караянчева.

Председателят увери, че още през октомври е изпратила писма до европейските институции да изпратят наблюдатели, за да бъдат спокойни българските граждани за честността на вота.

- реклама -