Цветан Цветанов

Цв. Цветанов: Влиянието на ГЕРБ стабилизира управлението

Увеличаването на влиянието на ГЕРБ в страната прави управлението на държавата още по-стабилно, заяви председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов в реч пред младежките структури на партията в София и областта, които участват в Регионална академия за развитие на управленски умения.

Според Цветанов се наблюдават процеси на целенасочено саботиране на политическия процес от редица организации.

Той призова младежите да поддържат духа на партията и да отговарят на „тези кресливи хора, които се опитват да задушат всичко, което прави ГЕРБ в столицата и в страната“. „Днес София е истинска европейска столица. В България се случват много добри неща. Вие сте тези, които трябва да поддържате“, добави той.

„До този момент навсякъде другаде броят на секциите е бил около 35, с много малки изключения. Именно заради това смятаме, че този брой секции е напълно реалистичен, за да можем да отговорим на очакванията на всички наши сънародници – те ще могат да гласуват, където поискат. Беше инсценирана една негативна кампания, насочена към ГЕРБ“, каза Цветанов в коментар на промените в Изборния кодекс. „Патриотичен фронт“ показаха, че знаят, че държавата трябва да е стабилна, за да продължи страната напред по евроатлантическия си път на развитие.

Зам.-председателят на ГЕРБ отбеляза, че с наближаването на президентските избори напрежението се увеличава. „Това е видимо от решението на АБВ да излязат от управлението, за да направят следващата стъпка за участие в президентската надпревара. И виждате сега как правят опити да се разберат с БСП за обща лява кандидатура. Това обаче означава, че не са били искрени към своята отговорност за управлението на страната още от началото на мандата. И хората го виждат“, заяви Цветанов.

Цветан Цветанов посочи, че в Реформаторския блок не се знае кой е естественият лидер на петте обединени формации. „Това затруднява диалога в парламента, защото когато има обсъждане на важни въпроси ние реално не знаем кой трябва да поеме ангажимент за предприемане на конкретни законодателни инициативи. Често се получава така, че Реформаторския блок се отказват внезапно от дадена предварително приета позиция и никой не носи отговорност за това. Това показва липса на идентичност. Отсъствието на лидерство в Реформаторския блок демонстрира, че всеки там иска да е лидер“, добави той.

 

- реклама -