ЦСКА-София, Българска армия
Снимка: cska.bg

ЦСКА-София организира търг за предмети от „Армията“

ЦСКА-София организира търг за някои от най-символичните предмети, помещавали се на стадион “Българска армия”. Това обявиха официално червените.

Наддаването ще се провежда в специално направената за повода група. Събраните средства от търга ще бъдат изразходвани за целите на детско-юношеската школа на клуба. Освен това в масова продажба ще бъдат пуснати и разнообразни сувенири за феновете.

„Оценявайки сантименталната им стойност за стотици фенове, решихме да дадем възможност на привържениците да запазят в домовете си парченце от историята на това уникално по свой си начин и за всички ни съоръжение. Друга част от инвентара на стадиона ще бъде вградена в новото съоръжение, така че поколенията напред да имат възможността да помнят своите минало и история, за да гледат по-уверено и смело към своето бъдеще“, се казва в съобщението на червените.

В момента работници продължават разчистването на стадиона, преди да стартира същинският демонтаж на съоръжението. Очаква се до 2-3 дни да влязат багерите и да започне разрушаването, което би трябвало да приключи за 3 месеца.

Новият стадион на ЦСКА-София трябва да бъде построен за 18 месеца. В момента червените играят на националния стадион „Васил Левски“. В неделя там е и дербито с Левски.

- реклама -