ЦСКА-София
Снимка: cska.bg

ЦСКА-София иска смяна на рефера за финала

ЦСКА-София настоя БФС да промени съдията за финала за Купата на България. По-рано днес БФС обяви, че Никола Попов ще ръководи дербито с Левски в неделя. За съдия, отговарящ за технологията за видеоповторенията, е назначен Ивайло Стоянов.

Червените приеха с недоволство решението за назначението. Те заявиха, че „приятелските отношения на рефера с наставника на съперника Станимир Стоилов“ са общоизвестен факт.

„ЦСКА търпя, търпя всички неразбории с организацията и билетите покрай предстоящия финал за Купата на България, но днес чашата преля. Смятаме, че назначаването за главен съдия на Никола Попов залага „бомба“ в очаквания с интерес от милиони привърженици сблъсък“, написаха от ЦСКА-София в сайта си.

„А имайки предвид ударите срещу нашия тим и аршина, с който мери БФС напоследък, не е трудно да предположим, че предпоставките и причините да бъдем ритуално посечени са налице.

В тази връзка, клубът ни декларира своята категорична позиция и желание Никола Попов да не свири този мач. Смятаме, че има и други качествени родни рефери, които биха се справили с успех с това професионално за тях предизвикателство.

Призоваваме БФС и ПФЛ да реагират по най-бързия начин, за да не се нажежава допълнително обстановката и нека такова голямо дерби протече в рамките на феърплея, както на терена, така и по трибуните“, завършва декларацията.

- реклама -