ЦСКА-София БФС дисциплинарна комисия глоба

ЦСКА-София плаши с излизане от договора за ТВ-права

Ръководството на ЦСКА-София излезе с официална позиция, в която категорично отхвърли твърденията, че шестима играчи на Черно море са отстранени от варненския отбор, защото са играли симулативно в мача с червените преди няколко кръга.

Вчера изненадващо шест от основните футболисти на моряците – Георги Китанов, Георги Илиев, Иван Дюлгеров, Петър Витанов, Виктор Генев и Пламен Димов, бяха оставени извън групата на тима за гостуването на Лудогорец от последния кръг на Първа лига. Разградчани спечелиха с 4:1 и станаха шампиони на България за осми пореден път. След двубоя треньорът на Черно море Илиан Илиев разкри, че шестимата футболисти вече не са част от клуба.

В последствие се появиха информации, че ръководството на варненци е подложило всичките си играчи на детектор на лъжата по подозрение за симулативна игра при домакинската загуба от ЦСКА-София с 1:3. Въпросната шестица е имала съмнителни резултати и това е довело до изгонването им.

ЦСКА-София плаши с излизане от договора за ТВ права

От ЦСКА-София категорично отрекоха тези твърдения. И дори заявиха, че е възможно да извадят клуба от договора за телевизионни права. Съответно – мачовете на тима да не бъдат излъчвани по телевизията. Правата се държат от свобственика на Лудогорец Кирил Домусчиев. А Първа лига се излъчва по Нова телевизия, която също е негова собственост.

Ето и пълният текст на позицията:

„Футболният сезон завърши, но след последния мач върху нас се изля поредната доза медийна помия. За да се отклони вниманието от случващото се на стадиона в Разград, което в крайна сметка реши изхода на първенството, услужливо сайтове и медии подеха в хор новата долнопробна инсинуация и откровена лъжа, че половин отбор на Черно море са се провалили на детектор на лъжата заради двубоя с ЦСКА и затова са освободени от тима си.

Искаме отговорно и категорично да заявим, че клубът ни не използва подобни начини за печелене на срещите си. Обвиненията срещу нас са инсинуации, целящи да ни компрометират и същевременно да прикрият очевадната липса на феърплей при решаване на спора за титлата. Призоваваме обвиняващите ни да излязат официално, аргументирано и с конкретни факти да докажат „вината“ ни. Не само да се шушумуши и разни писарушки да ни петнят името. Да се сезират и самосезират всякакви институции! Ние не се притесняваме, защото съвестта ни е чиста, но явно има хора, които треперят само при мисълта за нас и денонощно умуват каква интрига да сътворят. С времето – от жалка, по-жалка… Същевременно ЦСКА пита – как така всичко „избухва“ 20 дни по-късно? Защо е намесен и вторият вратар, който дори няма право да играе по договор срещу ЦСКА. Не можаха ли да измислят нещо ново, а повтарят порното отпреди 7 години в Перник? Бумеранг от лъжи, който ще се върне, защото за да прикрият далаверата не се поколебаха да очернят дори хора като Георги Илиев, например, градил добро име две десетилетия… Но явно няма стари и млади в нечистите им жертвоприношения. Затова и 17-годишно момче беше поставено на вратата… Това са само някои от фактите, които обясняват защо на „Армията“ имаше драма, а в Делиормана – измама. Имаме и още въпроси, но ЦСКА е много голям, за да прави удоволствие и да се обяснява на слабите и неталантливи „сценаристи“, съшили всичко с бели конци.

Крайно възмутени сме и от отношението на медии, които по пряк и косвен път са свързани с човек, контролиращ и притежаващ телевизионните правата на шампионата. Това е добре обмислена и целенасочена атака. И ако досега страдахме предимно от тенденциозност в съдийството, това вече е удар под кръста, който иска окончателно да ни повали. Естествено, че тези страхливци няма да успеят! Длъжни сме да заявим обаче, че ако тези медии продължат с подобно неуважително, уронващо реномето и името на клуба ни отношение, ако не спрат с тези грозни атаки и лъжи, ЦСКА ще предприеме радикални мерки да не бъде занапред част от тази воняща медийна среда. И по-конкретно, ще обмислим начин как да се преразгледа участието ни в договора за собственост на телевизионните права и ние да не бъдем отразявани от тези навързани като свински черва медии, сайтове и телевизии. Не е тайна, че ЦСКА генерира най-голям зрителски интерес и рейтинг на гледаемост. Готови сме обаче на крайни действия само и само да защитим честта на армейския клуб“.

- реклама -