ЦСКА-София, Българска армия
Снимка: cska.bg

ЦСКА-София и държавата се прегърнаха за новия стадион

ЦСКА-София и спортното министерство, водено от бившия адвокат на червените Радостин Василев, демонстрираха завиден оптимизъм след поредната среща. На нея присъстваха представители на дружеството „Сердика спортни имоти“, както и главният архитект на София Здравко Здравков.

„Палтото е ушито, само ръкавите трябва да сложим. Малко по-емоционален съм днес“, каза собственикът на червените Гриша Ганчев. Преди месец Ганчев каза, че ако строителството не е започнало до края на годината, той ще се откаже.

„Нищо няма да бъде спестено на никого. Ако някой иска да строи, той трябва да си изпълнява ангажиментите към държавата. Но държавата няма да изнудва и да пречи на никого, а ще помага до колкото позволява законът. Досега никога не е правен план какви стъпки да се предприемат, за да не се тупка топката. Сега е ясно – може да се строи на терена. Аз спазвам закона. Запознал съм премиера с казуса – наеми, проекти, задължения, инвестиции. За 15 дни направихме повече, отколкото за десет години“, каза министър Василев.

„Обнадеждени сме от ползотворните разговори, очакваме конкретни действия в най-кратки срокове. Същевременно се надяваме да бъдат одобрени работните проекти до края на юни и, живот и здраве, да стартираме строителството в края на календарната година“, заявиха от ЦСКА-София в сайта си.

Ключова стъпка е да се изчистят отношенияta между клуба и „Сердика спортни имоти“. Адвокатът на държавното дружество Светослав Русинов каза, че ЦСКА-София е получил срок, в който трябва да представи документи за направените подобрения в базите – „Българска армия“ и тренировъчния комплекс на Панчарево. Според червените те са вложили 6-7 млн. лева. Русинов заяви, че очакванията са да бъдат признати около 3.5 милиона.

- реклама -