Левски - ЦСКА-София
Снимка: facebook.com/levskiofficial

ЦСКА-София е против идеята за дерби без публика

ЦСКА-София обяви, че е против предложението на Левски дербитата между двата отбора да се играят без публика. Преди дни собственикът на сините Наско Сираков каза, че ще отправи подобно предложение към БФС.

„Фенове на противникови отбори трябва да присъстват на стадиона по време на дербита. Категорично осъждаме проявата на насилие във всичките му форми, хвърлянето на бомби, ракети и опасни предмети по противниковата агитка и неведнъж сме призовавали до ексцесии да не се стига. Решението обаче не е да лишиш хиляди заради шепа хулигани“, пишат от ЦСКА-София.

Според червените това е „бягане от отговорност, а не решение“. „Не можем да приемем, че целият държавен апарат не може да се справи с този проблем при желание“, добавят още от клуба.

„А когато хулиганите бъдат заловени – тежки персонални наказания, без възможност за отмяна и без обществено помилване. Тежки и справедливи, еднакви за всички, наказания биха били необходими и от страна на БФС. Остава ни единствено надеждата, че новото ръководство би имало волята да предизвика истинска промяна не за какво да е, а в името на това да спаси човешки живот“, пишат още червените.

- реклама -