ЦСКА: Платихме емблемата, жертва сме на измама

ЦСКА върна своята емблема, сумата е платена. Това съобщи сайтът на ЦСКА-София.

През месец май миналата година представителите на Гриша Ганчев – фирма „Ред енимълс“ ЕООД спечели търга за емблемата на фалиралото дружество ПФК ЦСКА АД. Търгът се проведе в Кърджали, а „Ред енимълс“ го спечели с оферта от 8 млн. лева – с пет млн. повече от тази на Никола Газдов от ЦСКА 1948.

Днешното съобщение на сайта на ЦСКА-София гласи:

„ЦСКА е велик клуб и ще остане такъв за поколения напред. Клуб, който се бори честно на зеления терен и отстоява своето достойнство.

В последните години получихме много некоректни удари отвсякъде. Сега отново сме свидетели как законите на страната се погазват.

Свидетели сме как незаконно един недвижим имот е вкаран без никакво правно основание в активите на фалиралото дружество. Свидетели сме на явна измама от страна на синдик Дора Милева и съпричастно нежелание и пасивност на съдия Мария Райнкинска да реагира адекватно и коригира тази несправедливост“, се посочва на официалния сайт на клуба.

Фирмата на феновете, приближени до собственика на ЦСКА Гриша Ганчев, спечели търга за емблемата и активите, организиран през май 2017 г. в Кърджали от синдик Дора Милева. Офертата им бе на стойност 8 млн. лева.