ЦСКА-София - Пирин
Снимка: fcpirin.com

ЦСКА-София обвини Манолев в расизъм

ЦСКА-София обвини халфът на Пирин Станислав Манолев, че е отправил расистки обиди към Амос Юга. Манолев получи червен картон в края на първото полувреме при победата на червените с 1:0.

„След червения картон той започна да обижда Тибо Вион. Аз отидох и му казах: „Вече всичко свърши. Нека продължаваме.“ Той явно беше ядосан и ме нарече „маймуна“. Разбираемо и аз се ядосах и го попитах какво каза. Той повтори още два-три пъти и го каза ясно. Мисля, че всички наоколо чуха“, каза Юга. „Разбрах, че това е известен футболист, с опит в чужбина, играл в сериозни отбори. Недопустимо е да обижда на расова основа“, добави Юга.

Треньорът на ЦСКА-София Стойчо Младенов заяви, че е крайно разочарован от Манолев. „Не трябва да се преминава границата, а той точно това направи. Говоря за расизъм. Тук нямаме маймуни на терена, нито нещо по-различно от белите хора. Това е доста осъдително и неприятно. Споменавам го, защото чух и видях какво стана. Това е непристойно поведение, липса на култура и възпитание“, каза Младенов.

- реклама -