ЦСКА-София - Левски
Снимка: БГНЕС

ЦСКА-София няма да подпише новия договор за ТВ права

Ръководството на ЦСКА-София заяви, че няма да подпише новия петгодишен договор за телевизионните права. Червените са категорични, дори и това да означава изваждане на отбора от efbet Лига и изпращането му в по-долните дивизии. Декларацията за това е публикувана на клубния сайт.

Управителният съвет на клуба подчертава, че ще подаде сигнал до институциите заради конфликт на интереси по отношение на правата, тъй като собственикът на фирмата, държаща правата и телевизията, излъчваща мачовете – Кирил Домусчиев, също така е член на Изпълнителния комитет на БФС и собственик на Лудогорец.

В писмото до временния президент на БФС Михаил Касабов от ЦСКА-София го призовават да не подписва новия контракт. „Уважаеми г-н Касабов, ПФК ЦСКА СОФИЯ, най-титулуваният и успешен клуб в Република България, Ви призовава да не подписвате новия заробващ 5 годишен договор за телевизионните права. Ние като клуб, който е един от най-големите данъкоплатци, стриктно спазващ разпоредбите и законите на страната, питаме: „При положение, че остава още една година до изтичането на стария договор, какви обстоятелства и причини налагат спешното подписване на новия контракт?“.

„ЦСКА като неизменна и важна част от футболния процес, изказваме уважение към телевизията, която предаваше мачовете досега, но Ви уверяваме, че ще сигнализираме всички регулаторни институции у нас и Европа за огромния конфликт на интереси. И понеже времето е такова, че справедливостта винаги възтържествува, ние отбелязваме и фокусираме вниманието на Вас, футболната общественост и правораздавателните органи за четворен конфликт на интереси в случая, състоящ се в това, че собственикът на телевизията, излъчваща срещите, собственикът на фирмата за правата, собственикът на доминиращия клуб в първенството и член на Изпълкома да бъде един и същ човек, а именно: г-н Кирил Домусчиев“.

„Управителното тяло на ЦСКА, футболистите и спортно-техническият щаб плюс милионите червени привърженици у нас и по света, категорично няма да подпишат този договор за следващите 5 години, ако ще и силните на деня да наложат изваждането на отбора в по-долна дивизия“, се казва в декларацията.

ЦСКА-София подкрепи Левски

Така тимът от „Армията“ се присъединява към позицията на Левски. Сините също не са доволни от новия договор.  В края на миналата седмица Изпълкомът на БФС организира среща с всички 30 професионални клуба в страната от Първа и Втора лига. 28 от тях са съгласни с подписването на новия договор, а само два са против – ЦСКА-София и Левски.

- реклама -