ЦСКА 1948
Снимка: БГНЕС

ЦСКА 1948 ще играе в елита от следващия сезон

ЦСКА 1948 ще играе в efbet Лига от следващия сезон на българското първенство. Това стана факт, след като днес Изпълнителният комитет на БФС реши да прекрати сезона във Втора лига. Заедно  това настоящето класиране бе обявено за крайно. По този начин червените печелят директна промоция за елита. Вторият и третият Септември София и Монтана ще играят бараж с 12-ия и 13-ия в крайното класиране на efebt Лига.

Решенията на Изпълкома са взети на базата на предложения на Експертната комисия към БФС, както и на проведени заседания с клубовете от двете дивизи. Това означава, че през следващия сезон в елита ще има два тима с името ЦСКА – София и 1948.

Първенството в efbet Лига ще се поднови на 5 юни и ще продължи до 17 юли. В този период ще се изиграят два кръга от редовния сезон и още пет от плейофната фаза. Между 14 и 16 юли ще се изиграят баражите за влизане в Първа лига и за участие в евротурнирите. На 24 юли пък започва новият сезон в Първа лига.

При обявяването на ново извънредно положение преди 5 юни и невъзможност за подновяване на първенството за крайно се приема настоящето класиране. Същото важи и при обявяване на извънредно положение между 5 юни и 17 юли.

За Купата на България полуфиналите ще се изиграят в два мача, както бе планирано. Финалът ще се състои на 1 юли, като стадионът-домакин все още не е уточнен.

БФС също прие правилото за пет смени на мач. То ще бъде използвано в срещите до края на сезона. Смените ще трябва да бъдат извършени на три пъти, за да се избегне прекаленото накъсване на мачовете.

- реклама -