Балъков, ЦСКА 1948
Снимка: БГНЕС

ЦСКА 1948 представи треньора си Красимир Балъков

ЦСКА 1948 представи новия си треньор Красимир Балъков. За споразумението между двете страни се разбра вчера, а днес то беше потвърдено. Договорът му е за срок от три години.

„Искам да благодаря на ЦСКА 1948, че се обърна към мен. Имахме доста разговори. Това е нов, млад, перспективен отбор, който иска да се интегрира по най-добрия начин в елитната група . Този проект ме заинтересува изключително много. Има много спекулации около името ЦСКА и няма да говоря на тази тема. Аз съм треньор на ЦСКА 1948 и единствено ме интересува този отбор да се развива. Засега ще разчитаме само на тези кадри, с които разполагаме. Искаме да привлечем един футболист, който е българин, името няма да ви го казвам“, заяви Балъков.

„Назначението на Красимир Балъков е поредната стъпка към целите, които сме си поставили. Вървим по плана, който изпълняваме през последните четири години“, обясни изпълнителният директор на клуба Добрин Гьонов.

За последно Балъков работи като селекционер на националния отбор. Той си тръгна през октомври 2019-а след серия слаби резултати.

ЦСКА 1948 взима Камбуров

Гьонов призна, че Мартин Камбуров може да се счита за сигурно ново попадение на клуба. Според Балъков той заслужава да подобри рекорда по голове в елита, държан от Петър Жеков с 253. Камбуров е на 24 гола от постижението на легендата. „С Мартин Камбуров сме в напреднали разговори, предстои да подпишем официално договор в следващите няколко дни. Считам, че той е сигурен за нашия отбор за следващия сезон“, каза Гьонов.

Той заяви, че ръководството има една-единствена цел, а именно да реализира продукт, който ще бъде удоволствие за феновете. „Ръководството има една единствена цел – да направим един модерен европейски клуб, да играем атрактивен, атакуващ футбол. Маркетингът ни да работи, да имаме един продукт, който да го дадем на хората и те да изпитват удоволствие – ако се справим с тези цели съм убеден, че класирането в шампионата също ще бъде задоволитено за нашия клуб“.

Обединението с ЦСКА-София

И Балъков, и Гьонов обявиха, че са за обединение с ЦСКА-София. „Мен не ме притеснява нищо във футбола – респектирам, уважавам, ценя всичко, което са направили ръководството на ЦСКА-София, работил съм с тях. Няма да ни бъде лесно срещу тях, ще има и негативна реакция от феновете. Но аз съм професионалист, ако ме извикат да работя в Левски и видя перспектива, ще отида да работя и там. Това в България много-много не го разбирам, знам че трябва да се съобразяваме с българския манталитет. За мен ЦСКА е ЦСКА. Не крия, че като малък съм бил фен на ЦСКА, уважавам всички фенове на отбора. Доколкото на мен ми е известно, също и ръководството на ЦСКА 1948 са казали, че нямат нищо против да има някакво обединение“, започна Балъков.

„Обединение, многократно в последния месец съм казал, че има как да стане. И ние го предлагаме, ние сме клуб на феновете на сдружението на ЦСКА 1948. Тръгнахме от най-ниското ниво с ясната идея да следваме примера на Рейнджърс, Парма, Фиорентина и т.н. Извървяхме нашия път от най-ниското ниво, не сме взимали чужди лицензи, не сме се преименували, не сме се сливали. Не може да имаме обединение с ЦСКА-София, знаете каква е тяхната история. Феновете, ако решат, могат и те да станат членове на сдружението, да изберат ръководство, дори с Гриша Ганчев начело, но този клуб няма да има нищо общо с Литекс“, допълни Гьонов.

- реклама -