Добрин Гьонов, ЦСКА 1948
Снимка: БГНЕС

ЦСКА 1948 и Локомотив Пловдив плашат БФС с бунт

ЦСКА 1948 и Локомотив Пловдив изказаха крайно недоволство от решението на БФС да не отложи армейското дерби в петък. По-рано БФС отложи сблъсъка на ЦСКА 1948 с Локомотив заради много заразени с коронавирус. Днес обаче БФС отказа да отлага повече мачове заради „сгъстената програма до края на сезона“.

ЦСКА 1948 обяви, че няма да се съобрази с БФС и няма да излезе на терена за мача с ЦСКА-София в петък. Причината е, че в тима има 11 играчи с положителна проба за коронавирус. Червените предлагат промени в програмата, чрез които да бъде разрешен проблемът.

Ето какво обявиха официално от клуба:

– Клубът има договори с 11 футболисти с положителни проби за COVID-19 към датата на мача. В добавка на това в спортно-техническия щаб на тима също има членове с положителни проби. Подчертаваме, че отлагането на мача е пряко свързано със запазването на здравето на всички участници в срещата.

– Решението е безпрецедентно за българския футбол. При идентични случаи през сезона желанията на други клубове за отлагане на мачовете им бяха уважени (ПФК Левски, ПФК Лудогорец, ФК Царско село, ПФК Славия, ПФК Берое). Вярваме, че феърплеят следва да бъде спазен и че той важи за всички отбори в страната. От ФК ЦСКА 1948 сме твърдо против неговото погазване.

Вследствие на възникналата ситуация излизаме със следното предложение:

ПФК Локомотив (Пловдив) – ФК ЦСКА 1948 да се играе на 19.05.2021 г.
ФК ЦСКА 1948 – ПФК ЦСКА-София да се играе на 22.05.2021 г.
31-5 кръг от първата шестица на efbet Лига да се играе на 25.05.2021 г.
Баражът за Лига Европа да се играе на 28.05.2021 г. или 29.05.2021 г.

Локомотив Пловдив: Крайно разочаровани сме от БФС

Според Локомотив днешното решение на БФС дава нечестно предимство на други отборите в първата шестица. „Смятаме, че именно БФС трябва да дава пример и да следи за спазването на феърплея и равнопоставеността между клубовете. На мнение сме, че такъв пример в този момент липсва. Цялата тази ситуация идва в най-важния момент от първенството – определяне на евроучастниците на България. Това само поражда излишно напрежение. Призоваваме да бъдат взети спешни и адекватни мерки, направени необходимите корекции в програмата. Трябва да бъде приложен един и същи критерий в идентични ситуации“, заявиха от клуба.

- реклама -