Стефанос Циципас

Циципас: В София съм, за да спечеля турнира

„Дошъл съм тук да спечеля турнира. Не играя турнири, за да стигна до втория кръг или до четвъртфиналите“, заяви Стефанос Циципас. Новата звезда на световния тенис започва утре участието си на София Оупън с мач срещу германеца Ян-Ленард Щруф.

Циципас: Хората сякаш се радват, че съм тук

„Страхотно е да съм в София, това е вторият ми път тук. Този път е по-приятно, защото предният път валеше сняг и беше студено. Сега обаче е страхотно. Наслаждавам се на престоя си тук – хотелът е страхотен, организацията е прекрасна. Хората сякаш се радват, че съм тук и аз много се радвам на тяхната подкрепа. Нямах много почивка, защото стигнах напред на Аустрелиън Оупън. Може би 4-5 дена и след това поднових тренировки. Ако трябва да съм честен, не съм възстановен напълно от последния турнир. Но знам, че с моята воля и решителност ще имам шанс да се представя добре тук. Обичам да влизам в турнирите без големи очаквания и ако нещата се получат, ще бъде страхотно“, коментира гъркът.

Той сподели какво е било усещането да победи легендата Роджър Федерер на Аустрелиън Оупън. „Чувството бе невероятно, сякаш една моя мечта се сбъдна, след като реализирах мачбола. Имах чувството, че главата ми ще експлодира. Това бе магически момент, който никога няма да забравя. Да победиш своя идол е специално. Моят идол се превърна в мой съперник, което е нещо хубаво. Сигурен съм, че следващия път, когато се срещнем, ще бъде различно, защото той ще знае какво да очаква и ще бъде подготвен. За такива моменти играя тенис“, обясни той.

- реклама -