Стефанос Циципас

Циципас удари баща си с ракетата си – ВИДЕО

Стефанос Циципас удари баща си с ракетата си по време на забележителен епизод от мача срещу Ник Кирьос. Двубоят беше от ATP Cup. Апостолос Циципас – баща и треньор на младата звезда, както и капитан на Гърция – бе уцелен от сина си, който реагира на това, че загуби първия сет в Бризбън.

След удара Апостолос се премести далеч от сина си, а на ръката му имаше видима рана. Световният номер шест след това получи наказателна точка от съдията. И строга лекция от майка си Юлия Апостоли.

По-късно Стефанос се пошегува, че ще бъде наказан от баща си. „Може би ще ми забрани да излизам за три дни. Но инцидентът бе пълна случайност. Не съм го целял и веднага забравих какво се случи. Случва се понякога. За съжаление загубих контрол“, каза тенисистът. Циципас загуби сблъсъка с 6-7(7), 7-6(3), 6-7(5).

Кирьос пък, като никога, демонстрира рядко добър контрол над емоциите си. „Съгласен съм с него, че е неволно. И не трябва да се обръща чак толкова много внимание. И аз съм правил доста глупости под напрежение. Очевидно е случаен инцидент“, заяви той.

Двубоят завърши с победа за Австралия – трета поредна за тима в турнира. На четвъртфиналите домакините ще се изправят срещу Великобритания. Британците се класираха напред благодарение на успеха на Белгия над България.

 

- реклама -