Стефанос Циципас
Снимка: twitter.com/australianopen

Циципас стигна полуфинал в Мелбърн с бърза победа

Стефанос Циципас се класира за полуфиналите на Australian Open с бърза победа. Гръцкият тенисист надви Яник Синер след 6-3, 6-4, 6-2. Той се справи за по-малко от два часа.

Четвъртият в света се класира за трети път на полуфиналите в Мелбърн след 2019 и 2021 г. За място на финала той ще спори с победителя от мача между Даниил Медведев и Феликс Оже-Алиасим.

Циципас доминираше от началото до края. Представянето му беше толкова силно, че Синер не стигна до нито една точка за пробив.

Гъркът взе първия сет за 36 минути и проби рано във втория. После обаче в Мелбърн заваля дъжд. Това доведе до затваряне на покрива и почистване на корта и 18 минути почивка. Тя обаче не промени нищо и Циципас бързо взе и втория сет.

Синер не можеше да спре сервиса на съперника си и допускаше твърде много грешки на свой сервис. Така той бързо допусна пробив и в третия сет. След още един италианецът се предаде и загуби мача.

„Щастлив съм – всичко мина идеално и точно по план. Това, че играхме при затворен покрив нямаше значение – част от играта е. А и вече бях стъпил на солидна основа. Да, условията се промениха – кортът стана малко по-бърз и топката не отскачаше толкова високо. Но се адаптирах и се получи“, каза Циципас.

- реклама -