Стефанос Циципас

Циципас: Джокович ни прави да изглеждаме като идиоти

Стефанос Циципас стана първият голям тенисист, който не премълча политкоректно оценката си за сагата „Новак Джокович“. Световният номер 4 говори пред индийския канал WION. Именно гръцкият тенисист може да е съперник на Григор Димитров в третия кръг на Australian Open.

„Новак Джокович играе по свои собствени правила. Да, може да изглежда смел, но никой друг не би си позволил да рискува да изпусне турнир от Големия шлем. Особено при наличието на строги изисквания за участие. Никой не би си помислил да дойде неваксиниран в Австралия. Или да не следва протоколите… Предпочитам да го правя и да съм 100% готов, а не да се разсейвам“, каза Циципас.

Според ATP 97 от Топ 100 тенисисти в света са ваксинирани. Джокович е едното изключение. Второто е Тенис Сандгрен. Американецът не е ваксиниран и доброволно пропусна Australian Open. Третият все още не е ясен.

„Единият начин да гледаме на нещата е, че почти всеки тенисист е ваксиниран. И спазва правилата, за да дойде да играе в Австралия. Но има и такива, които не спазват правилата… изключително малцинство, което следва друг път и който кара мнозинството да изглеждат като идиоти“, добави Циципас.

- реклама -