Опра Уинфри

Цитати от велики личности: Опра Уинфри

Една от най-популярните афроамериканки на столетието, главният терапевт на САЩ, приятелка на всички домакини и икона на американската телевизия. Така наричат Опра Уинфри  милионите й фенове по целия свят.

За вас подбрахме 10 цитата от най-известната и обичана телевизионна водеща в света – със сигурност има какво да ни каже, за да се поучим и повярваме в себе си.

,

Няма значение какво сте преживели, откъде сте, кои са родителите ви – нито социалното или икономическото ви положение. Тези неща са без значение. Значение има само как избирате да обичате, как избирате да изразявате любовта си, чрез своята работа, чрез семейството си, чрез това, което сте избрали да дадете на света.

Бъдете кралици. Бъдете нежни. Всъщност не преставайте да раждате все нови и нови идеи и да се радвате на женската си същност. Най-горещата ми молитва е за това да престанем да губим времето си в ежедневната суетня и посредственост. Ние сме дъщери на Бога – тук сме, за да научим света как да обича…

 Бъдете кралици. Дръзнете да бъдете различни. Бъдете първооткривателки. Бъдете начело. Бъдете жени, които в лицето на неприятностите продължават да прегръщат живота и вървят безстрашно към предизвикателството. Приемете го! Бъдете търсачки на истината и владейте своето кралство, каквото и да е то – вашия дом, работа, семейство – с изпълнено с обич сърце.

Ако приятелите ви отново и отново ви разочароват, вината до голяма степен е във вас. Щом някой веднъж е показал склонност към егоцентризъм, трябва да приемете това и да се погрижите за себе си. Хората не се променят, защото вие го искате. себе си такъв, какъвто сте, непременно ще стенете по-добър. Дишай. Продължавай. И си напомняй, че този момент е единственото нещо, което със сигурност имаш. Вярвам, че всяко едно събитие в живота се случва, за да ни даде възможност да изберем любовта пред страха.

Бъдете благодарни за това, което имате и ще имате повече. Ако се съсредоточавате върху онова, което нямате, никога няма да имате достатъчно.

  В съзнателния си живот, в края на живота си, това, което действително има значение, е: кого сте обичали и на кого сте предлагали любовта си.

  Вгледайте се в себе си и се приемете такъв, какъвто сте. А когато приемете себе си такъв, какъвто сте, непременно ще стенете по-добър.

Дишай. Продължавай. И си напомняй, че този момент е единственото нещо, което със сигурност имаш.

Знайте, че сте на пътя на успеха, ако бихте вършили работа, без да ви се плаща за това.

Аз съм това, което съм, благодарение на мостовете, които съм преминала.

 

 

- реклама -