Солей

Цирк дьо Солей идва в София с 4 нови представления

След феноменалния успех на цирковите спектакли „Saltimbanco” и „Alegría”, Цирк дьо Солей се завръща в София с още по-впечатляващо шоу. Трупата ще представи „Varekai“ с цели четири представления в столицата през май 2017 г.

При основаването си през 1984 г., Цирк дьо Солей наброява 20 артисти. Днес трупата вече е от 4 000 души, от които 1 300 артисти от 50 държави. Това е най-популярната циркова компания в света. Тя има над 20 оригинални спектакъла в историята си. Сред тях са “Michael Jackson ONE”, “The Beathles LOVE”, “KOOZA и “TOTEM”.

Спектакли на всички континенти

Цирк дьо Солей е зарадвал повече от 160 милиона души в близо 400 града в над 60 държави на всички континенти. Трупата е носител на редица престижни награди, сред които Emmy, Drama Desk, Bambi, ACE, Gemeaux, Felix и Rose d’Or de Montreux.

Солей

„Varekai”

„Varekai” е един от най-популярните спектакли на Цирк дьо Солей. Той пресъздава мита за Икар, с пищни костюми, оригинална музика на живо, главозамайващ декор и смайваща хореография. Резултатът е неповторимо съчетание от акробатични умения, сила и бързина, комбинирани с елегантно и ефирно изпълнение, което ще очарова всички зрители.

Думата Varekai (произнася се „варейкай“) означава „където и да е“ на езика на циганите – вечните пътешественици. Тази продукция отдава почит на древните и редки циркови традиции, на номадската душа, както и на неугасимата страст на тези, чиято съдба постоянно ги влече на пътя, водещ към Varekai.

Вдън гори, на върха на един вулкан, съществува един необикновен свят – свят, в който всичко е възможно. Свят, наречен Varekai.

От небето се спуска самотен млад мъж и така започва историята за Varekai. Озовал се сред сенките на магическа гора, в един калейдоскопичен свят, изпълнен с фантастични създания, младият мъж се впуска в приключения, едновременно абсурдни и невероятни. На този ден, на края на времето, в това място на чисти и неподправени възможности, започва магията на един преоткрит живот и новооткрити чудеса, свързани с тайните на света и ума.

Създател и режисьор на спектакъла е Доминик Шампейн, работил по няколко популярни продукции на Цирк дьо Солей, а уникалните костюми са дело на прочутата дизайнерка Ейко Ишиока, носителка на „Оскар“ за култовия филм „Дракула“ на Франсис Форд Копола.

„Varekai комбинира спектакъл и завладяваща история, за да създаде истинска магия”, пише Entertainment Weekly.

„Ще ви се иска да се завърнете в света на Varekai отново и отново”, добавя” Los Angeles Times.

Солей

Датите са 26, 27 и 28 май 2017 г.

Трупата е омагьосала над 10 милиона зрители в 130 града в 23 държави. През 2014 г. „Varekai” започва ново световно турне в големи арени с огромна продукция – 25 тира, включваща 50 акробати и музиканти от 19 държави. На 26, 27 и 28 май 2017 г. в София в „Арена Армеец” българската публика ще има уникалната възможност да види на живо този изумителен спектакъл.

Цени на билетите

Билетите за спектакъла „Varekai” на Цирк дьо Солей ще бъдат на цени от 60 до 120 лева и могат да бъдат закупени в мрежите на Тикетпро и Иветним. Всеки от спектаклите в „Арена Армеец” ще бъде с лимитиран капацитет до 4 500 души.

Продажбата на билети стартира на 20 септември. Първите 200 билета от всяка ценова категория ще са на промоционална цена с 10 % отстъпка.

Организатор на представленията на в България е София мюзик ентерпрайсис.

- реклама -