ЦИК, Таня Цанева, Димитър Димитров, протоколи, избори

ЦИК: Протоколите няма да се променят – в тях няма ред, който не съответства на ИК

Централната избирателна комисия няма да променя протоколите, защото в тях няма нито един ред, който да не съответства на Изборния кодекс.

Това заяви говорителят на ЦИК Таня Цанева на редовния брифинг на комисията по повод организацията на предстоящия вот.

Спор няма, че числата са много, но няма как без тази информация да съществува секционния протокол, отбеляза Цанева, след като минути преди това от ГЕРБ дадоха брифинг, на който казаха, че изборния процес нарочно се усложнява и обърква.

Другият говорител на ЦИК Димитър Димитров подчерта от своя страна, че оттук нататък комисията разполага с една седмица, в която да се опитаме да улесним работата на СИК и работата по попълване на протокола.

От ЦИК заявиха още, че където има големи райони с дълги кандидатдепутатски листи, ще има сложни протоколи.

Таня Цанева съобщи, че до момента в ЦИК има регистрирани 4 социологически агенции за проучвания. 22 са наблюдателските структури с 1835 наблюдатели. Регистрирането на наблюдателите ще продължи да се извършва до деня за размисъл.

Стана ясно и, че от днес е започнало предаването на бюлетините за гласуване в страната. На много места в чужбина те вече са пристигнали. От утре (петък) започва и предаването на бюлетините от печатницата на БНБ.

Очаквайте подробности!

- реклама -