кворум

ЦИК обяви имената на народните представители в 47-ото Народно събрание

Централната избирателна комисия обяви списъка с избраните народни представители в 47-ото Народно събрание по изборни райони и кандидатски листи.

Кандидатите за народни представители, избрани в два многомандатни избирателни района, са длъжни в еднодневен срок от узнаването писмено да заявят в Централната избирателна комисия в коя листа желаят да останат избрани.

Еднодневният срок започва да тече от второто по ред публикуване на решението на ЦИК на интернет страницата на комисията и в бюлетина на БТА. Заявлението трябва да е в писмена форма, саморъчно подписано и следва да постъпи в ЦИК в обявения срок.

В случай че кандидатът не подаде писмено заявление в този срок, ЦИК го обявява за избран за народен представител от изборния район, в който първо е регистриран за кандидат за народен представител.

Седем политически партии ще влязат в парламента. Победителят – „Продължаваме Промяната“ ще има 67 народни представители, ГЕРБ-СДС – 59, ДПС – 34, БСП – 26, „Има такъв народ“ – 25. „Демократична България“ ще има 16 депутата, а „Възраждане“ – 13.

СПИСЪК С ИМЕНАТА ВИЖТЕ ТУК

- реклама -