ЦИК жребий партии коалиции

София Владимирова: Вярвам, че изборите ще преминат в една спокойна атмосфера

Централната избирателна комисия и Съвета за електронни медии подписаха споразумение. То определя принципите и параметрите на специализирания мониторинг, който СЕМ ще осъществи върху дейността на доставчиците на медийни услуги по време на предизборната кампания. Изборите за общински съветници и за кметове ще се проведат на 27 октомври 2019 г.

„Вярвам, че изборите ще преминат в една спокойна атмосфера със съответствие със законите, които ги регулират“, заяви председателят на СЕМ София Владимирова.

„Твърде често медиите сте определяни като четвърта власт и това се дължи на вашата голяма степен на влияние. Голямата степен на влияние е също голяма отговорност. Вие си давате сметка, че много от хората, които ще излязат да гласуват на тези избори, ще определят избора си според това, което вие сте им показали според всички журналистически форми, които сте използвали, за да им покажете платформите, разбиранията на кандидатите за кметове и общински съветници“, подчерта тя.

„Нито ние, нито ЦИК гледаме формално на сключването на това споразумение. Доказателство за това са нашите чудесни партньорски отношения, както и доклада, който изготвяме и предаваме в ЦИК в края на всяка кампания. Сега няма да бъде по-различно“, каза още Владимирова.
- реклама -