ЦИК: Активността към 11 часа-8,89%, в 23 секции гласуват с бюлетини заради спрени машини (Видео)

Нови данни за изборния ден дава ЦИК, като активността към 9.30 часа е била 4,3%, към 10 – 6%, а към 11 – 8,89%. Според данните на комисията тя е малко по-ниска от предходните избори към този час.

Избирателната активност в страната не е висока, движи се като на предходните избори през ноември 2021 г., сочат данните на социолигическите агенции. Въпреки това техните резултати са по-високи от тези, които обяви Централната избирателна комисия.

Секционните комисии, за които е взето решение да се преустанови вота с машини и да се премине към гласуване с бюлетини вече са 23. Още предиобед машинното гласуване беше спряно в 15 секционни комисии. Причината – проблеми с устройствата.

Получени са два сигнала за нерегламентирана агитация в интернет сайтове. От комисията обявиха, че първите данни за изборната активност още не са получени. В отговор на въпрос посочиха също, че са получени сигнали, че в секции в Турция се говори не на български, а на турски.

Вече е приключило гласуването в Нова Зеландия. Скоро се очаква това да се случи и в Австралия. Още не е започнало гласуването в Северна и Южна Америка. Основният проблем, с който от ЦИК са се сблъскали при вота в чужбина, е било неявяване на членове на секционни комисии.

Очаквайте подробности!

Четете още:

- реклама -