ЦИК: 31 партии и 8 коалиции са подали документи за парламентарния вот, отказана е регистрация на 6 партии

Към вчерашния ден общо 31 партии и 8 коалиции са подали документи в Централната избирателна комисия за участие в парламентарните избори на 4-и април. Това съобщиха на традиционния си брифинг в четвъртък от избирателната комисия.

От Комисията обясниха, че към момента са отказали регистрацията на 6 партии и две коалиции. Сред тях и на НДСВ. Коалицията на Манолова и Отровното трио е регистрирана като „Изправи се! Мутри вън!“.

ЦИК изтегли консултациите за съставите на секционните избирателни комисии на 22 февруари, а назначаването им към дата 1 март. Това каза на брифинг говорителят на Централната избирателна комисия (ЦИК) Таня Цанева.

„Направихме тези нови срокове, за да може членовете на СИК, които желаят, да бъдат ваксинирани при това с две дози преди изборния ден“, допълни тя.

„Сроковете за провеждане на консултации са изтеглени по-рано с 5 дни, а назначаването с 9.Това ще позволи след назначаването да има достатъчно време за тези, които желаят, да се ваксинират с две дози и да използват членството си в СИК като аргумент. “, уточни Димитър Димитров, също член и говорител на ЦИК.

- реклама -