цигани, роми, протест, Министерски съвет, Войводиново, Каракачанов

Циганите на протест пред Министерския съвет – обидени са! – Снимки, Видео

Цигани, предвождани от Александър Методиев – Бат Сали, излязоха на протест пред Министерския съвет да искат оставката на вицепремиера Красимир Каракачанов.

Ромите са недоволни от негово изказване, че безчинствата им повече не могат да продължават, след като военен бе жестоко пребит от двама млади цигани в село Войводино.

„Един вицепремиер няма право да говори така за един етнос. Този етнос е изстрадал, в неговите редици има такива, които са дали живота си за България“, каза Бат Сали.
„Каракачанов, върви си!“, „Каракачанов, не разделяй обществото!“.

Това е изписано на част от плакатите, издигнати на ромски протест в София пред Министерския съвет, на който се скандираше: „Оставка“.

„Няма организация, точно това е достойнството на този митинг, че не го организира нито политическа партия, нито организация. Аз като личност се подразних от поведението и от действията на господин Каракачанов и отидох и подадоха жалба в Комисията за защита от дискриминация за това, че той нарушава законите на България“, каза Лили Ковачева пред БГНЕС.

Тя разказа, че призовала хората, които мислят като нея и които не искат повече да търпят това, да реагират по някакъв начин, защото по думите й това не е единичен случай на политици да ги обиждат.

Присъстващите бързо се разотидоха да празнуват циганската Нова година, която е днес. Заканиха се обаче, че отново ще дойдат на протест, тъй като искат работа, за да не крадат младите роми.

- реклама -