Цецка Цачева: Оставката ми беше готова още в четвъртък

„Още когато излезе моето име, още в четвъртък бях готова не само на ход с проверки, а и с подаване на оставка.“ Това каза пред БНТ министърът в оставка Цецка Цачева.

Правосъдният министър подаде оставка след скандала с апартаментите на властта. Тя подаде оставката си вчера пред премиера Борисов, той я прие.

Докато тече проверката за имотната сделка, Цачева е в платен годишен отпуск.  Оставка й трябва да бъде гласувана и от депутатите.

„С подаването на оставката искам категорично да сваля всякакво напрежение от правителството и от премиера. Когато загубих президентската кампания, поех лична отговорност, партията продължи напред“, припомни Цачева.

Цачева обясни, че не е знаела кой, къде и как е купувал жилища от фирма „Артекс“.

Тя не пожела да коментира имотите на председателя на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов. „Не ме вкарвайте в схеми за мои разсъждения, аз коментирам лично поетите от мен действия и стъпки.“

„Какво значи реална пазарна цена? Това е въпрос на договаряне между продавача и купувача. Има апартаменти и имоти, които са купени на по-ниска цена от моята. Нека да се произнесе проверката, аз нямам никакви притеснения“, категорична беше Цецка Цачева.

Тя заяви, че няма взаимовръзки с фирмата по линия на свързани лица. По думите ѝ не може да бъде пускано в пространството твърдението за лобизъм в законодателството, тъй като това е нещо, което трябва да бъде доказано.

„Аз съм категорично убедена като юрист, че сделката ми е спрямо законите на страната. Но дали има извършено престъпление или не, или други нарушения, нека да го кажат компетентните за това институции.“

Вчера оставка подаде и зам.-министъра на спорта Ваня Колева.

- реклама -