Цачева

Цецка Цачева е кандидатът на ГЕРБ за президент (СНИМКИ, ВИДЕО)

Цецка Цачева е кандидат-президентът на ГЕРБ. Вицеадмирал Пламен Манушев ще се бори за вицепрезидетската позиция.

Това обяви премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов. По думите му е крайно време да имаме и една майка на нацията, която да се погрижи действително майчински за тоя народ. А не хора с его, което трудно въздържат, които мислят, че сядайки в президентството ще свършат някаква работа със сила и с натиск“.

Борисов подчерта, че Цачева, като юрист и парламентарист, е най-добре подготвеният кандидат за поста на държавния глава. Тя и в момента работи с всички партии и изразява компетентно мнение – „не виждам кой е по-подготвен, ако не я накарам да кара сега самолет например“, пошегува се Борисов.

Премиерът призна, че шефката на парламента няма подготовка във военната област, затова за вицепрезидент ГЕРБ издига вицеадмирал Пламен Манушев. Той има опит в тази сфера и е представител на гражданската квота.

Премиерът: Обсъдихме доста кандидати, включително и аз

Бойко Борисов отново подчерта, че предстоящите избори ще са вот на доверие за правителството. Изпълнителната комисия е обсъдила доста кандидати, включително и евентуална номинация на самия Борисов.

Бойко Борисов

„Считаме, че би било – в тази обстановка с възможностите и контактите, които имам, и направеното и планираното – ако тръгна в тази посока към президентството би било равно на дезертьорство. Не виждам как щях сега да ви убедя, че това е по-добро за партията и за нас“, заяви Борисов.

Фандъкова беше най-лесният избор

Премиерът подчерта, че столичният кмет Йорданка Фандъкова е била най-лесният възможен избор за кандидат на партията заради високия й личен рейтинг и това, че „страхът от нея е голям“ сред опонентите. В крайна сметка обаче се стигнало до извода, че тя не е наясно с право и закони, а „разбира от София. Трябва ли да се подведем само защото рейтингът й е по-висок, да не пратим по-подходящият човек, а по-избираемият. Да, преди десет години може би така щяхме да постъпим“, добави Борисов.

За да се спестят пари за бъдещи избори отпаднала и кандидатурата на кмета на Бургас Димитър Николов.

Томислав Дончев – най-лесният човек за работа

Четвъртото спрягано в медиите име – Томислав Дончев остава в изпълнителната власт.

Той ни е моторът и генератор на идеи в Министерския човек – най-лесният човек за работа – разбира от половин дума… тежко ще се отрази на управлението, ако се лишим от него и трудно ще го заменим… Като мой заместник ми е по-ценен“, подчерта Борисов.

Цецка Цачева и Томислав Дончев

За следващия вот съм аз

„За следващите президентски избори ще бъда аз кандидат“, каза Борисов след като предупреди, че се шегува. Така той коментира критиките на останалите партии, които обвиняваха ГЕРБ, че са се забавили до последния възможен момент със своята кандидатура.

Още от думите на Бойко Борисов вижте тук:

Цачева: Не тръгвам на битка, а на състезание

„Не тръгвам на битка, а тръгвам на състезание. На това състезание ще победи избраният от българския народ. Вярвам, че победата ще бъде наша, заяви номинираната за президент Цецка Цачева.

„Знам какво е баланс, мога да постигам съгласие, мога да туширам конфликти и да взимам решения. Няма да отварям пропасти, ще градя мостове. Ще бъда гарант на българската Конституция“, обеща тя.

„Заедно с вицеадмирал Манушев ще дадем всичко от себе си. Ще работим за всички българи. С него ще бъдем следващият президент и вицепрезидент на България, защото сме заредени от енергията, която ни давате днес“, завърши Цачева.

Пламен Манушев: Корабът „България“ вече плава уверено

„Живеейки в сложно време, изпълнено с много предизвикателства, двамата с г-жа Цачева ще защитаваме българския национален интерес“, заяви кандидатът за вицепрезидент вицеадмирал Пламен Манушев и обеща да работи за укрепване на сектора „Сигурност“.

Той благодари за доверието на ГЕРБ – „политическа партия, която преди 2 години върна в правилния курс загубилия посока кораб „България“. Сега нашият кораб „България“ плава уверено“, добави Манушев.

Коя е Цецка Цачева

Цецка Цачева е родена на 24 май 1958 г. в сeло Драгана, община Угърчин, област Ловеч. Завършва право в Софийския университет „Св. Климент Охридски“.

Работи като юрисконсулт в Окръжния народен съвет в Плевен, където по-късно става началник на правния отдел. От 1992 г. работи като адвокат в плевенската адвокатска колегия. В края на 90-те години става юрисконсулт на община Плевен.

На изборите през 2007 г. е кандидат за кмет на Плевен от ГЕРБ и остава трета в надпреварата. Става общински съветник от партията в община Плевен, чийто ръководител е за района. На изборите през 2009 г.  печели убедително мажоритарния вот пред кандидата на левицата и бивш вътрешен министър Румен Петков.

Избрана е за председател на 41-то Народно събрание (14 юли 2009 до 14 март 2013) и 43-то Народно събрание (от 27 октомври 2014). Владее свободно немски и руски език.

Кой е Пламен Манушев

Вицеадмирал Пламен Манушев е роден на 16 април 1954 г. в Генерал Тошево.
Възпитаник е на Висшето военноморско училище „Н. Й. Вапцаров“ във Варна. В последствие завършва Военноморската академия „А. А. Гречко“ в Ленинград, СССР и Военноморския колеж в Нюпорт, САЩ.

В края на 2012 г. е назначен за зам.-областен управител на Варна. Депутат е в 42-то и 43-то Народно събрание.

- реклама -