Цените на такситата скачат (Вижте с колко)

Сериозен скок и в цената на таксиметровите услуги. Повишение от над 30 процента изненада софиянци в новогодишната нощ.

Минималните и максималните тарифи са увеличени драстично с решение на Столичния общински съвет.

От 2022 година таксиметровите услуги в Кюстендил също поскъпват. Скокът е с 0,20 лв., като това се случва на база решение на общинските съветници от месец декември.

Поскъпването е в отговор на проведена работна среща с представители на фирмите, извършващи таксиметрови услуги на територията на община Кюстендил, пише „Монитор“.

От фирмените представители е било изразено мнение, че за 2022 година е необходимо да се приемат от ОбС – Кюстендил, нови размери на максималните и минималните цени на таксиметровите услуги като бъдат увеличени с 0,20 лв.

„Ръстът в цената на услугата е съобразен с повишените цени на горивата, на консумативите, индекса на инфлацията и за да се запази досегашния брой на таксиметровите автомобили, които са 500.

Няма как и при нас да няма увеличение. В момента в Кюстендил продължава да возим при цена от 3 лв., като само при нас се предлага услугата от точка до точка.

По селата обаче возим на апарат“, коментират от местна таксиметрова фирма.

Ако за 2021 година максималните цени на таксиметров превоз по тарифа са били дневна 1 лв. на км. пробег и нощна 1,20 лв. на км. пробег, сега те става съответно за дневна тарифа – 1,20 лв. и за нощна – 1,40 лв.

- реклама -