Цената на домакинята: €200 хил. обезщетение при развод

Цената на домакинята: €200 хил. обезщетение при развод. Испанка се разведе и осъди бившия си мъж да й плати €200 хил. за 25 г. домакинска работа. Сумата е изчислена на база минималната заплата в Испания за времето, в което двойката е била в брак.

48-годишната Ивана Морал вършила цялата домакинска работа по време на брака й с вече бившия й съпруг, пише Insider. След развода им испански съд реши тя да получи възнаграждение за дейността си.

Решението, взето от съда в Малага, постановява Морал да получи 204 624 евро компенсация за работата си в последните 25 години.

Сумата е изчислена на база минималната заплата в Испания за времето, в което двойката е била в брак.

Морал, която се развежда със съпруга си през 2020 г., ще получава също така и месечна пенсия от 500 евро.

Според информация на Euronews, решението на съда е взето, тъй като цялостното поемане на домакинската работа от страна на 48-годишната жена се е отразило позитивно на семейния им бизнес с дъвки.

Жената получава тази компенсация, тъй като поради ангажиментите си в дома и покрай семейството, е била лишена от възможността за кариерно развитие.

По време на брака си бившият мъж на Морал, чието име не се споменава, купил няколко луксозни автомобила, сред които Porsche, Range Rover, мотори BMW, както и ферма за производство на зехтин, с печалбите от семейния бизнес.

Месечните печалби само от продажбата на зехтин възлизали на 4 000 евро. В същото време Морал нямала възможност да купи дори и тетрадки за дъщеря им.

След развода жената получила половината от къщата им, но не и пари, заради предбрачно споразумение, сключено през 1995 г.

- реклама -
error: Съдържанието е защитено