балове

Целият наличен състав на СДВР ще пази абитуриентите

Целият наличен униформен и оперативен състав на СДВР ще бъде ангажиран във връзка с обезпечаването на мероприятията по време на абитуриентските балове.

Това обяви комисар Борислав Муеров – нач. отдел „Охранителна полиция“ в СДВР, във връзка с мерките за охрана на обществения ред и организацията на движение.

Той посочи, че има заявени 124 училища, които ще имат балове и 34 увеселителни заведения. Баловете ще са в периода до 30 май като най-натоварени са дните от 23 до 28 май. Стана ясно, че мобилни групи ще проверяват и за използването на пиротехнически изделия и сценични димки. „Мерките, които предприемаме, са насочени към това и тази година да няма пътни катастрофи с абитуриенти така, както нямаше и миналата година“, каза комисар Тенчо Тенев – нач. отдел „Пътна полиция“ в СДВР.

От Столична община обясниха, че ще създадат организация за недопускане на силна музика около храм „Св. Александър Невски“. „Директорите на училищата ще предупредят абитуриентите да не вземат със себе си оркестри и хора, които да използват силни озвучителни техники“, каза директорът на дирекция „Сигурност“ към Столична община Кристина Лазарова.

- реклама -