HBO, Игра на тронове, филми, продължение

Цели три проекта снима HBO по мотиви на „Игра на тронове“

HBO разработва цели три проекта, базирани на „Игра на тронове“ наведнъж.

Това съобщава Deadline.

Според източник на изданието, всички те ще бъдат предистория на историята, създадена от Джордж Р. Р. Мартин и описана в неговата поредица от романи „Песен за лед и огън“.

Предстоящите проекти са получили имената „Девет пътувания“ („9 Voyages“), „Бълха отдолу“(„Flea Bottom“) и „Десет хиляди кораба“ („10,000 Ships“) .

“ Девет пътувания“ за навигатора Корлис Веларион вече има и избран продуцент. Това е Бруно Хелър, който участва в създаването на сериалите „Рим“ и „Готъм“. Той ще работи заедно с Джордж Мартин.

В „Бълха отдолу““ действието ще се развие в Кралски чертог.

„Десет хиляди кораба“ разказва историята на пътуването на принцеса Нимерия, която заедно с оцелелия Ройнар отплава от Есос до Дорн след поражението си във Втората война. Това се случва около хиляда години преди събитията, описани в цикъла на романите „Песен от лед и огън“.  В „Игра на тронове“ препратка към тази история е вълкът Ариа Шарк.

Все още не е известно кога всички тези проекти ще бъдат изпълнени и в какъв формат ще бъдат представени на публиката.

В момента HBO работи активно по поредицата „Къщата на дракона“, събитията от която ще се развият триста години преди „Игра на тронове“ и ще бъдат свързани с Дома на Таргариен.

Снимките ще започнат през април. Подробностите на сюжета се пазят в най-строга тайна, но вече е известно кои актьори са избрани за главните роли. Британецът Пади Консидайн ще стане крал Визерис Таргариен, Ема Д’Арси ще се превъплъти в наследница на краля, а Оливия Кук ще стане втората съпруга на краля – кралица Алисент Хайтауър.

- реклама -