Радев Цеков Борислав Цеков, избори, САЩ, съд
Снимка: БГНЕС

Цеков: Поведението на Радев спрямо гражданството на Петков е укоримо

„Радев незабавно е трябвало да извърши проверка в Главна дирекция „Гражданска регистрация и административно обслужване“ дали сигналите на депутати, че Кирил Петков е с двойно гражданство, отговарят на истината, така щеше се изясни ситуацията и да се отстрани министъра. Действието му може да се интерпретира като нарушение на Конституцията без това непременно да е юридически изрядно. Неконституционалността на указа не е сам по себе си основание за импийчмънт, но поведението на президента е укоримо“. Това заяви в „Офанзива“ по казуса с двойното гражданство на бившия служебен министър на икономиката специалистът по конституционно право Борислав Цеков.

Относно претенциите за лично явяване на лидера на „Продължаваме Промяната“ Цеков заяви, че такова по закон не се предвижда.

„Решението на КС не е изненадващо, не е имало правен спор откакто са установени фактите. По принцип ако се търси отговорност, би било престъпление от общ характер. По принцип може да се търси отговорност“. Това заяви по казуса с двойното гражданство на бившия служебен министър на икономиката специалистът по конституционно право Борислав Цеков.

 

- реклама -