Цацаров Пловдив пожар тютюневи складове клошар следствие

Цацаров: Версията „клошар“ е основна за пожара в тютюневите складове в Пловдив

Версията „клошар” е основна, но по никакъв начин не изключва всички други версии за пожара в тютюневите складове. Това заяви в Апелативна прокуратура – Пловдив главният прокурор Сотир Цацаров. Той обяви, че разследването ще върви по две направления и няма да търси само прекия извършител. „То трябва да търси евентуалния инвестиционен интерес, който стои зад този пожар”, заяви обвинител номер едно.

Следствено дело и експертиза

Досъдебното производство ще продължи под формата на следствено дело. Ще се разследва прякото възникване на пожара и  начинът на разпростиране на огъня. „При всички случаи ще бъдат привлечени и колеги от ДАНС”, заяви Цацаров.

Утре ще бъдат изпратени експерти от ГДПБЗН. Те трябва да дадат незабавно заключение кога може да се влезе в опожарените обекти, за да започне вътрешен оглед. Те трябва да започнат незабавно и пожаротехническа експертиза. Започва пълен анализ на движението на собствеността на въпросните складове и всички сгради около тях от момента, в който те са станали собственост на настоящите собственици до момента на възникване на пожара”, каза още главният прокурор.

Това не може да е начинът, по който да се позволи този град да се развива. Това е начинът, по който този град може да бъде унищожен„, каза в заключение той.

- реклама -