прокуратура Цацаров дела, мярка "таен арест",

Цацаров: Слънчев бряг е държава в държавата

Слънчев бряг е икономическа и административна държава в държавата. Там няма територия, от която да не се изкарват парични средства. Това заяви главният прокурор Сотир Цацаров в интервю за Нова телевизия.

В Слънчев бряг войната не е само за наркотиците, а за количките със сладолед, за стоянките на такситата и за всяко друго кътче земя, допълни главният прокурор.

Той категорично отхвърли твърденията, че прокуратурата и полицията са ударили една групировка, за да осигурят чадър на друга.

„Срещу наглата престъпност трябва да се действа по този начин. Единият от задържаните продаваше райски газ – 5 лева за вдишване. КПП-та са тичане след събитията. Ако не се беше случила тази дандания, нямаше да се разбере, че морето всъщност е едно блато“.

За Христо Бисеров

Прокуратурата си е свършила работата, основанията против оправдателната присъда да се търсят в съда, отсече главният прокурор. Въпреки оправдателната присъда, Цацаров коментира, че няма да уволни прокурорката по делото. По думите му, прокуратурата не е използвана като бухалка, за да се затвори устата на бившия депутат от ДПС, и не е редно тя бъде използвана за измиване на ръцете.

За проверката на европрокурорите

На въпрос защо прокуратурата в България не е представила пред европейските прокурори работата си по случая КТБ, Цацаров отговори:

„С какво трябва да се срамувам от делото КТБ. Те имат свободата да поискат всяко дело. Първото, от което се интересуваха бе делото Гуцанов и операция „Медузи“.

Шпицкоманда в прокуратурата няма. Има само в болното съзнание на някои хора, убеден е главният прокурор.

За Вежди Рашидов

Прокуратурата може да направи проверка на имотното състояние на министъра на културата Вежди Рашидов, но само при постъпил сигнал от НАП. Тези, които искат оставката на Рашидов, не са направили и една десета от това, което е направил той, заяви Цацаров.

- реклама -