Цацаров: Ще разпитаме и личния лекар на починалия 3-годишен Александър

Прокуратурата ще разпитва и личния лекар на 3-годишния Александър, който почина в петък след разкарване между 3 болници – педиатрията, „Пирогов“ и болница „Лозенец“. Това съобщи главният прокурор Сотир Цацаров в кулоарите на парламента.

„Документация, както и данни за проведени предишни лечения, както и за медицински действия преди посещаването на здравните заведения днес ще бъдат иззети и от личния лекар на детето, който също ще бъде разпитан“, обясни Цацаров.

Вчера е иззета медицинската документация от трите лечебни заведения, включително резултатите от аутопсията и началните резултати от хистологичното изследване.

Разпитани са родителите на детето и други лица. Родителите са предали записи от телефоните си, които малко или много ще допринесат за разкриване на обективната истина, обясни Цацаров.

Следват разпити на всички медицински специалисти и назначаване на съдебно-медицинска експертиза, действията по назначаването на последната вече са започнали.

„Нека от този случай не правим обобщение за качеството на хората, които упражняват медицинската професия, защото те заслужават уважение. Но ще бъдат положени максимални усилия за изясняване на обективната истина“, обеща главният прокурор.

- реклама -