Цацаров промени НК убийство Пловдив

Прокуратурата се самосезира по изнесените от Елена Йончева данни, разпореди проверка – Видео

Във връзка с изнесените данни за корупционни действия на министъра на културата Боил Банов от времето, когато е бил зам.-министър, главният прокурор Сотир Цацаров се самосезира и разпореди незабавно извършване на проверка. Това съобщи говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова, предаде репортер на Flashnews=

Проверката е възложена на Специализираната прокуратура предвид качеството на лицето, за което са представени данните и твърденията за извършени корупционни прояви, в резултат на които е опростена неустойка на изпълнителя в размер на 700 000 лева.

Още днес ще се пристъпи към изискване на цялата документация по сключването и изпълнението на договора за строителство на обект „Ларгото“, културно комуникационен комплекс „Сердика“ 2- 3 етап. Ще бъдат снети и обяснения от лицата, имащи отношение към случая.

„Данните, които бяха представени от Елена Йончева по казуса с Боил Банов, сочат на евентуално, според нас, извършено престъпление по служба или бестопанственост“, заяви още Арнаудова.

„Когато съберем данните по надлежен ред, ще бъдат поканени всички участници в записа“, посочи говорителят.

- реклама -