Цацаров

Цацаров разкри организирана престъпна група в Бургас

Главният прокурор Сотир Цацаров е разкрил организираната престъпна група, ръководена от Божидар Георгиев Кузманов, известен с прякорите Кравата, която стреля по Митьо Очите.

Това е станало при посещението на Цацаров в Слънчев бряг и Бургас няколко дни след стрелбата по Димитър Желязков. Целта на визитата му беше да бъде извършен анализ на криминогенната обстановка в Бургас.

mitio-ochite-razkri-istinskata-prichina-za-snoshtnata-kyrvava-strelba-380446Обвинените за стрелбата срещу Димитър Желязков-Митьо Очите и преди са разследвани за различни престъпления, но полицията в Бургас не извършвала цялостен анализ на случаите, твърди прокуратурата.

Въпреки че всички десет души, които са свързани със случая с Митьо Очите са добре познати на полицията в региона, те получиха обвинения за участие в организирана престъпна група едва след посещението на Сотир Цацаров в Бургас, похвалиха се от държавното обвинение.

slunchev briagВ тази връзка главният секретар на МВР Георги Костов категорично отрече над обвиняемите да е имало полицейски чадър до момента.

Делото за престъпната грапа вече е изпратено в Специализираната прокуратура, тъй като разследващите са установили безспорни факти и доказателства, сочещи за организирана престъпна дейност, извършвана в Бургаския регион от 10-имата. 7 от тях вече са в ареста, трима все още се издирват.

- реклама -