Цацаров прокурор дисциплинарно осовобождаване

Цацаров: Не съм забранил достъпа на Бюрото за СРС до доказателства

Не съм забранил достъпа на Бюрото до веществени доказателствени средства, възпроизвел съм разпоредба на чл.198 от НПК. Ако бъде променена, ще издам указание в съответствие с нея. Това каза главният прокурор Сотир Цацаров на съвместно заседание на парламентарните комисии за контрол над службите за сигурност и по вътрешна сигурност и обществен ред.

Той отбеляза, че от 2016г. до сега, от когато важи указанието му, Бюрото за контрол на СРС е направило 192 проверки.

„Да се спекулира, че главният прокурор е блокирал достъпа на Бюрото до веществени доказателствени средства и така му е попречил е меко казано неистина“, заяви той. „Изключително силно в публичното пространство от Бойко Рашков бе посочено, че Прокуратурата блокира работата на Бюрото или както бе казано от телевизионния екран, че от главния прокурор е забранен достъпа на Бюрото до веществени доказателства“, изтъкна Сотир Цацаров.

„Изключително съм радостен, че днес г-н Рашков се поправи и разбра, че това е указание, макар че каза, че е указание с характер на заповед“, коментира той.

„Това указание беше раздадено на всички членове на комисиите. Това е единствения начин да се разбере за какво става дума. Мисля, че то е достъпно и за медиите“, обясни главният прокурор. „Нито веднъж до последните изказвания на Бойко Рашков в Народното събрание, особено пред медиите, не стана дума, че това указание пречи на членовете на Бюрото да работят“, заяви Сотир Цацаров. „Любопитно е, че тезата, че указанието пречи съвпада със споровете в пленарна зала“, каза още той.

- реклама -