Цацаров

Цацаров: Има увеличение на сигналите за изборни нарушения

С 200 са се увеличили преписките по сигнали за нарушения само във вчерашния ден. Tова информира главния прокурор Сотир Цацаров, след като тази сутрин упражни правото си на глас в Пловдив.

„Образувани са 95 досъдебни производства до този момент, свързани с нарушения на изборния процес. 17 са бързи производства привлечени са 23 лица в качеството им на обвиняеми. С 667 са нараснали преписките, като само вчера са получени 200 нови“, категоричен бе главния прокурор.

Нарушенията са предимно свързани с предизборната кампания, повечето от които са от компетенцията на ЦИК, а не на прокуратурата.

Обвинител номер 1 не е притеснен, че президента Румен Радев не е взел решение дали ще подпише указа за назначаването на Иван Гешев за негов наследник

„Никой не е очаквал да направи това между двата тура на изборите. Още повече, че не от него, но това може да бъде използвано от някоя политическа сила. И не на последно място, знаем, че решението на държавния глава ще бъде взето след като се запознае със стенографския доклад от 10-часовото заседание на ВСС, който бе публикуван в четвъртък, в края на работния ден. Нямам съмнения, че президента ще изпълни конституционните си задължения„, посочи главния прокурор.

Гласувах за Пловдив такъв, какъвто трябва да бъде. Пловдив не се описва с епитети, а с име

Така Цацаров отговори за какво е дал гласа си днес

„Вярвам в Пловдив. Той има огромен потенциал. Има граждани, които заслужават да живеят в добро, така че гласувам за Пловдив“, добави главния прокурор.

- реклама -