Агенцията по вписванията

Цачева ще бъде безкомпромисна за бонусите в Агенцията по вписванията, ако има нарушения

Бонуси са раздадени не само в Агенцията по вписванията. Това заяви министърът на правосъдието Цецка Цачева в предаването „Седмицата“ по Дарик радио тази сутрин.

„Съгласно действащата наредба за възнаграждение на служителите в държавните администрации, която е в сила от 2012 г., е предвидено нормативно възможността във всички администрации. Тук искам веднага да заявя, че бонуси са раздадени не само в Агенцията по вписванията“, коментира Цачева и обясни, че това е нормативен акт, който се отнася за всички администрации, но е разбираемо защо Агенцията е във фокуса на вниманието с оглед безпрецедентния срив, който се случи това лято в Търговския регистър.

През седмицата стана ясно, че Агенцията по вписванията е изплатила близо 600 хиляди лева допълнителни възнаграждения за постигнати резултати на служителите си през последното тримесечие

От там са категорични, че отговорните за срива на Търговския регистър се на получили от бонусите.

Важно е да се знае и още едно число, че средномесечната сума на възнагражденията за всички тези служители в нея е над 815 000 лв. Това не са суми, които се раздават процентно на равно по всичко. Действително сривът на Търговския регистър доведе до затруднения в цялостния стопански живот в страната. Нямаме загубена информация или заведени дела. Вярно е, че по време на кризата в Търговския регистър, други три регистъра работиха. Назначила съм проверка от Инспектората на Министерството на правосъдието със задача да провери дали има нарушения на наредбата и на вътрешните правила при определяне на бонусите“, допълни Цачева и подчерта, че министърът на правосъдието няма отношение нито към определянето на кои лица, нито към размерите на тези бонуси.

- реклама -