Трусове в ПП и БСП: Знакови лица напускат Петков и Нинова (Обзор)

Трусове в ПП и БСП: Знакови лица напускат Петков и Нинова. В Плевен знакови лица напуснаха партия „Продължаваме промяната“.

След като Иван Христанов обяви,

че напуска партията, сега стана ясно, че и Иван Манев няма да участва в предстоящите парламентарни избори, предаде БНР.

Партията „Продължаваме промяната“ напускат бившият първо депутат и след това заместник-министър на земеделието Иван Христанов, както и народният представител, избран в 15 МИР–Плевен, Иван Манев.

Христанов сподели по bTV защо напуска ПП:

„Защото вече са разпределени силите. Това позициониране е готово. От една старан, имаме силите, срещу които се борихме, от другата – ПП и „Демократична България“. Тези лагери са обособени, този разговор е обособен. Не чувствам, че искам да съм част от този агресивен разговор. Целият политически пейзаж носи този елемент – той не носи решение.“

Междувременно и бившият министър на отбраната

Ангел Найденов прекратява членството си в БСП.  След 43 години членство, от които 33 години в БСП, прекратявам членството си в партията, написа бившият министър на отбраната и дългогодишен депутат от левицата Ангел Найденов във Facebook.

След днешното заседание на Конгреса на БСП, след всичко случило се на него, след приетите решения и особено след саморазправата с част от хората, имащи собствено мнение и позиции, различни от тези на ръководството, нямам място в БСП, посочва той.

„Тази партия не е и не може да е моята партия!“,

заявява Найденов. Не е партията, за чието развитие и укрепване не съм жалил сили и време след ’89 -та година, не е партията, която да споменавам с удовлетворение и упование заради решения, политики и поведение, не е партията с дух, принципи и ценности, от които да не се срамувам, допълва той.

В събта след кървав конгрес на Столетницата членството в партията бе прекратено и на опозиционера в БСП Кирил Добрев и колегата му Петър Витанов.
- реклама -
error: Съдържанието е защитено