?????????????????????????????????????????????

Трогателен жест: Малките ни шампионки посветиха медалите си на лекарите- ВИДЕО

България спечели пълен комплект медали – златен, сребърен и бронзов, на финалите на отделните уреди при девойките на eвропейското първенство по художествена гимнастика в Киев (Украйна), но тази отличия идват с послание и трогателен жест.

Стиляна Николова завоюва златно отличие на лента, след като изигра страхотно съчетание и получи оценка 21,550 точки. Тя стана и втора на финала на топка с 22,700 точки. Това е първа европейска титла за България след 25-годишна пауза. За последно през 1995 година Теодора Александрова спечели европейското злато в многобоя и във финала на обръч. Другата българка Ева Брезалиева спечели бронзово отличие на въже с 20,850 точки. Първоначално тя имаше оценка от 20,450, но беше повишена, след като от българския щаб подадоха контестация.

Още по-трогателно обаче беше обръщението на младите гимнастички след огромното им постижение. Още при награждаването направиха впечатления сълзите на радост в очите. Страхотно впечатление направи, че чисто със затрогваща детска невинност малките гимнастички посветиха успеха си на лекарите, които продължават битката с пандемията в страната ни. Вижте емоционалното им обръщение на страницата на българската федерация по художествена гимнастика във Фейбук:

 

- реклама -