Трите най-скъпи сватби в цял свят

Всяко момиче от мечтае за своята сватба, често се виждат като принцеси от приказките. Но малцина имат щастието тази мечта да се превърне в реалност. Когато парите не се щадят нито за тоалети, нито за лакомства, нито дори за подаръци за гости – тази мечта се превръща в реалност. Там, където най-смелите мечти на младоженците се сбъдват. Можете ли да си представите как летите на сватба в специално нает за целта чартър? Междувременно има такива късметлии. Те наистина бяха в приказка.

YANDEX представя най-скъпите от цял свят, които ще удивят въображението и ще накарат всеки да отвори уста, дори и тези, които знаят какъв лукс е от първа ръка. Ето трите най-луксозни сватби на всички времена.

3. Лейди Даяна Спенсър и принц Чарлз: 110 милиона долара

Уилям и Хари

Тази кралска сватба се счита за най-скъпата сватба в света, а в пресата е наречена „сватбата на века“. Само за сигурността бяха похарчени 600 хиляди долара.

Роклята на принцеса Даяна беше украсена с 10 000 перли, бродирани на ръка, дантели и пайети и имаше шлейф дълъг почти осем метра / 25 фута/. Тоалетът е шит във шест фабрики и след това събран в едно в специално ателие. Обувките на булката също заслужават внимание. Те бяха направени от коприна и слонова кост и украсени със 132 перли и пайети. Отнели са пет месеца, за да бъдат изработени.

Даяна

Сватбеният ден е обявен за национален празник в страната.

2. Лолита Авдолян и Гаспар Османов: 680 милиона долара

Още една от най-големите сватби на десетилетието се състоя през 2017 година. Говорим за сватбеното тържество на Гаспар Османов, чийто баща Алберт Авдолян беше 123-и в списъка на Forbes за същата година.

Явно бащата на Гаспар наистина искаше да надмине сватбата на Гуцериев по обхват. Тържеството се проведе в Лос Анджелис в залата, където ежегодно се връчват Оскарите. Затова празникът беше организиран под формата на награди „Оскар“.

Според списание Starhit на всички поканени гости са изпратени специални подаръчни пакетчета, които съдържат игрални чипове, скъпи химикалки от злато, щипки за пари и други делови материали. Но уловката в подаръците бяха статуетките „Оскар“. Също така, всеки подарък имаше златни пръчки с имената на младоженците.

Естествено, младоженецът не пестеше за хонорари на артистите, като покани на сватбата както руски, така и чуждестранни звезди от шоубизнеса. Общо над 810 хиляди долара бяха изразходвани за отдаване под наем на залата, носител на Оскар и за хонорарите на артистите.

Но въпреки невероятните разходи, според чуждестранни публикации, цената на тържеството не надхвърли 580 милиона долара. Така че Османов не би могъл да надмине цената на сватбата на Хадиджа и Саид Гуцериев.

1. Хадижа Ужахова и Саид Гуцериев: 1 милиард долара!

На сватбата на сина на ингушкия милиардер Михаил Гуцериев гостите забавляваха такива звезди като Дженифър Лопес, Стинг и Енрике Иглесиас.

Роклята за булката беше поръчана във Франция и тежеше 25 кг! Залата, в която се състоя тържеството, беше украсена с огромен брой свежи цветя (според експерти, такива композиции струват около 200 хиляди долара.

Събитието се състоя в ресторант Сафиса в Москва, а след това продължи в Лондон, където Елтън Джон и Бионсе пяха за младоженците и техните гости.

Според Дейли Мейл сватбата е струвала на предприемача и сина му малко над 1 милиард долара.

- реклама -