ДКК, директори, уволнение, Даниела Везиева

Тримата уволнени директори на ДКК: Опитват се да заглушат проблемите, ръководството стана нелегитимно

Министърът на икономиката Даниела Везиева вече е освободила трима от директорите в Държавната консолидационна компания (ДКК) – Рая Каназирева, Радостин Вазов и Диляна Софиянска. Това става ясно от тяхно съобщение до медиите.

„В резултат на тази инициатива и осветляването на десетките нередности, извършени от Ваня Караганева, днес получихме от служебния министър на икономиката протокол за освобождаването ни“, се казва в съобщението.

На тяхно място обаче не са назначени други членове на Съвета на директорите на ДКК. Според уволнените така компанията остава без легитимно ръководство:

„Видно от протокола, на наше място не се назначават нови лица, което остава дружеството без легитимен орган на управление. Този акт не само лишава от легитимност решенията, които в момента се взимат в ДКК, но и създава впечатление за опит да се заглушат поставените проблеми и нередности“, пишат Каназирева, Вазов и Софиянска.

„Апелираме да проследите дали ще бъдат спазени правилата и процедурите по назначаване на нови членове на СД на ДКК, установени в Закона за публичните предприятия, както и да следите всички казуси, свързани с непрозрачните еднолични действия на изпълнителния директор и нередностите, които осветлихме“, се казва още в тяхното съобщение.

- реклама -