боксьори Рио

Тримата ни боксьори амбицирани за медали в Рио

Тримата боксьори, който ще представят България на Олимпийските игри в Рио де Жанейро, са амбицирани да покажат най-доброто от себе си и да стигнат до медалите. В Бразилия за страната ни ще се боксират Станимира Петрова (кат. до 51 кг), Даниел Асенов (52) и Симеон Чамов (69). Те ще бъдат водени от треньорите на националния отбор Хоел Солер Арате от Куба и Палми Ранчев.

Състезателите ни заминават в неделя, 31 август, за Рио. Първи от тях на олимпийския ринг на 7 август ще се качи носителят на купа „Странджа“ 2015 Симеон Чамов. Световната шампионка от Корея 2014, но при 54-килограмовите – Станимира Петрова, ще изиграе първия си мач на 12 август, а еврошампионът от Самоков 2015 Даниел Асенов – на 13-и. И тримата ще направят своя олимпийски дебют в Рио.

„Изключително съм щастлива, че ще участвам на Олимпиада. Това беше една от детските ми мечти. Другата е да спечеля златния олимпийски медал. Знам, че мога да го постигна. Познавам всичките си съпернички и мисля, че мога да се справя с всяка една от тях. България не е печелила олимпийска титла в бокса от 20 години насам, така че е време“, каза Станимира Петрова.

За последно Даниел Петров спечели злато в Атланта през 1996 г.

„Добре съм подготвен. Усвоихме нова техника и тактика, която се надявам да бъде печеливша“, каза и Даниел Асенов.

„В началото на годината не знаех въобще дали ще участвам на квалификационните турнири, а ето че сега съм на олимпиада. От януари насам извървяхме дълъг път с двата ни треньори. Сега се чувствам добре подготвен и мотивиран. Мисля, че и тримата боксьори сме готови за медалите, а защо не и за титли“, заяви и Симеон Чамов.

- реклама -