катастрофа, Литаково, джип, автобус
Снимка: БГНЕС

Трима загинали при челен удар на автобус и джип край Литаково (Обновена, Снимки)

Тежка катастрофа с автобус, превозвал работници, при с. Литаково, Ботевградско.

Превозното средство и джип са се блъснали челно. Автобусът е връщал работниците от нощна смяна от заводите в Ботевград. В автобуса е имало 40 човека.

Двама млади мъже, пътуващи в джипа са загинали на място. Трима са ранените от автобуса. Тежко е състоянието на водача на автобуса. Една от пострадалите е жена с травма на главата. Другите хора от автобуса са прегледани на място.

Снимка: БГНЕС

По първоначални данни джипът е навлязъл в насрещното движение и се е ударил челно в автобуса. На място са загинали водачът и пътникът от джипа. От удара автобусът се е обърнал от страни на пътя, което е наложило намесата на екипи на пожарната.

Трима пострадали от катастрофата до Лютаково са приети в СО на УМБАЛ “Св. Анна”-София АД. Две жени на 54 г. и мъж на 64 г., който е и шофьор на катастрофиралия автобус.

Снимка: БГНЕС

Едната от пострадалите жени, която бе в много тежко състояние, с нестабилна хемодинамика, също почина.

Другите двама са без пряка опасност за живота.

Към 11 ч. пожарникарите разрязаха ламарините на джипа и извадиха телата на двете загинали момчета.

Снимка: БГНЕС

Очевидци разказват, че джипът изпреварвал друг лек автомобил и навлязъл в насрещната лента. Шофьорът на автобуса намалил, но не успял да спре.

Последвал страшен челен сблъсък, след което рейсът се удря в крайпътно дърво. „Даже замириса на нафта и помислихме, че гори автобусът“, споделя Петя пред бТВ. „Почнахме всички да се борим да излезем от автобуса, излязохме през прозореца“, спомня си Веселка. „Тя извади едно чукче и удари по стъклото, аз ритнах с крак и оттам вече започнаха да идват шофьори от други автобуси, за да почнат да ни помагат и да ни вадят“, каза Мария.

Загиналите младежи в джипа са под 20-годишни, те са от Ботевград.

- реклама -